Miten osallistua Lukuviikkoon? Vinkkejä kouluille, kirjastoille ja kirja-alan toimijoille

kuva

Lukuviikon 2018 teemana on Mun tarina. Haastamme kaikki kertomaan oman tarinansa kirjallisuuden keinoin. Lukuviikkoon voi osallistua mm. jakamalla oman lempitarinansa eteenpäin kirjavinkkinä, järjestämällä tapahtuman ja hyödyntämällä Lukuviikon tarjoamia materiaaleja.

Ilmoita osallistumisesi yhteiseen tapahtumakalenteriin niin olet mukana Lukuviikon viestinnässä. Huom. kalenteriin kannattaa ilmoittaa myös muut kuin yleisölle avoimet tapahtumat, esimerkiksi koulut hyödyntävät kalenterin tarjoamia osallistumistapoja.

Osallistumisvinkki KOULUILLE: tutustu Lukuviikon oppituntivinkkeihin ja niiden esittelemiin uusiin kirjallisuuden lajeihin: lavarunouteen, spoken wordiin ja esimerkiksi laululyriikoihin. Järjestä luokan kesken esimerkiksi vinkkien kannustama battle tai open mic -hetki!

Tulosta vinkkauskortteja, joilla oppilaat voivat suositella eteenpäin omaa lempitarinaansa. Kirjavinkkauksista voi koostaa kirjanäyttelyitä, kutsua esim naapuriluokan tutustumaan vinkattuihin kirjoihin ja haastaa heidät mukaan tai lahjoittaa vaikka omia kirjoja eteenpäin vinkkauskortilla varustettuna.

Lisää vinkkejä, oppituntimateriaaleja ja tehtäviä Materiaalit-sivulla

KIRJASTOT voivat järjestää Lukuviikon aikana teeman inspiroimana oma lavarunoustapahtuman! Tulosta vinkit tapahtuman järjestämiseen.

Vinkkikortteja voi käyttää seuraavasti:

Täytä kortti ja lahjoita se kirjavinkkiä kaipaavalle
TAI Laita oma kirja kiertoon ja täytä sen väliin suosittelukortti
TAI Täytä kortti kirjastossa ja jätä suosittelemasi kirjan väliin.