Vaivaako lukujumi? Vinkit sen päihittämiseen

Mitä tehdä, kun lukeminen tuntuu vaikealta tai tylsältä? Katso Apu Juniorissa julkaistut vinkit lukujumin päihittämiseen.

1. Lue joka päivä edes vähäsen. Päätä, että luet vaikka aina ennen nukkumaanmenoa tai heti koulupäivän jälkeen. Käytä kännykän ajastinta – lue aina vaikka 10 minuuttia.

2. Kokeile äänikirjoja ja sähköisiä lukusovelluksia. Kirjaan on helppo tarttua, kun se kulkee mukana kännykässä. Äänikirjaa voi kuunnella vaikka kylvyssä tai samalla, kun tyhjentää tiskikonetta.

3. Haasta itsesi. Laske lukemasi sivut yhteen joka päivä. Jokaisen viikon jälkeen laske luetut sivut yhteen. Voiko ennätysviikon lopussa odottaa palkinto? Haasta myös kaverit mukaan.

4. Perusta lukupiiri tai lukuvinkkipiiri. Lue kavereiden tai someryhmän kanssa sama kirja ja jutelkaa siitä. Voit myös perustaa WhatsApp-ryhmän kirjavinkkien jakamiseen.

5. Pyydä vanhempiasi lukemaan ääneen. Kirjan kuuntelu toisen lukemana on kivaa, vaikka lukisi myös itse. Viettäkää perheen kanssa vaikka kerran viikossa yhteinen lukuhetki, jolloin kaikki joko lukevat omaa kirjaa tai luette toisillenne ääneen. Jokainen saa vuorollaan valita luettavia kirjoja.

Teksti: Elisa Miinin
Juttu on julkaisu Apu Juniorissa.

A-lehdet tarjoaa 30.4. asti Apu Juniorin digiaaliset sisällöt kaikkien luettavaksi. Tutustu Apu Juniorin näköislehtiin, juttuihin ja tehtäviin!