Lukuviikolla mukana uusia yhteistyökumppaneita

Lukuviikko on nyt suurempi kuin koskaan! Lukuviikon yhteistyökumppaneina vuonna 2020 ovat mm. tekijänoikeusjärjestö Sanasto, Storytel sekä Aikakauslehtiliitto.

Aikakauslehtiviikko on tänä vuonna Lukuviikko!

Aikakauslehtien teemaviikkoa vietetään tänä vuonna Lukuviikolla 20.-26.4.2020. Aikakauslehtiviikolla ovat esillä sisällöltään monipuoliset aikakauslehdet. Lukija voi valita pitk ja pätkiä juttua lukemattomista eri aiheista. Aikakauslehtiviikolla kannustetaan lapsia ja nuoria etsimään itseä kiinnostavaa sisältöä aikakauslehdistä, lukemaan ja tuottamaan omia juttuja. 

Aikakauslehtiviikon oppituntivinkeissä päiväkoti-ikäisille lapset pääsevät tutustumaan median tekemiseen. Kaikki oppituntisisällöt julkaistaan 1.4.

Lukuviikon Kirjavinkkaumaraton Seinäjoen kirjastolla

Seinäjoen kirjastolla järjestetään Lukuviikon päätapahtuma Kirjavinkkausmaraton 22.4. Päivällä kirjavinkkari suosittelee koululaisille kiinnostavia teoksia. Illan vinkkaustapahtuma on suunnattu aikuisille. Haastammekin kaikki kirjastot mukaan järjestämään omia kirjavinkkaustapahtumiaan Lukuviikon aikana. Varsinkin nuorten on usein vaikea löytää heitä kiinnostavia teoksia, vaikka jatkuvasti julkaistaan toinen toistaan upeampia lasten- ja nuortenkirjoja.

Sanasto lanseerasi uudistuneen tekijänoikeuspäivän

Sanaston ©-DAY 25.4.2020 tuo näkyville luovan työn tekijät ja heidän työnsä arvon. Osana kampanjaa toteutetaan kirjailijavierailujen sarja 15 kirjastossa ympäri Suomen. Vierailuilla tekijät kertovat työstään ja tekijänoikeuksien merkityksestä luovalle työlleen. Kirjailijat ja kääntäjät saavat lainauskorvausta joka kerta, kun heidän teoksiaan lainataan kirjastoista – voimme siis hyvällä omallatunnolla lainata teoksia kirjastosta, ja tekijät saavat korvauksen työstään. Kirjastovierailut toteutetaan yhteistyössä Lukukeskuksen kanssa. Tekijänoikeuspäivässä on mukana kulttuuritoimijoita ympäri Suomen.