Lukuviikon ohjelma

Virtuaalisia kirjailijaesiintymisiä, lavarunoutta ja kirjavinkkejä Lukuviikolla

Lukuviikko järjestetään 20.-26.4.virtuaalisesti. Eri toimijat ympäri Suomen järjestävät Lukuviikolla omia tempauksiaan lukemiseen kannustamiseksi. Teemana on Luovuutta ilmassa – poikkeusolot kannustavat lähestymään kirjallisuutta ja elämyksellisyyttä luovasti.

Ylhäällä kuvassa Lukukeskuksen oma ohjelma, mutta sen lisäksi tapahtumia ja tempauksia järjestetään ympäri Suomen: seuraa #lukuviikko2020 ja #lukuviikko somessa!

Mun tarina – lavarunous ja spoken word reittinä nuorten itseilmaisuun

Mun tarina -hanke luo uusia uskottavia polkuja nuorten kirjoittamisen, lukemisen ja itseilmaisun maailmaan. Koneen Säätiön mahdollistamassa kolmivuotisessa hankkeessa tutkittiin lavarunouden ja spoken wordin hyödyntämistä opetuksessa ja nuorten toimijuuden ja hyvinvoinnin vahvistamisessa. Tulokset esitellään Lukuviikolla 23.4. klo 14 virtuaalisessa päätöstapahtumassa. Tulokset esittelevät hankkeen taiteelliset suunnittelijat Aura Nurmi ja Talent Suomi -ohjelmassa loistanut Juho Kuusi. Tapahtuma striimataan livenä Kirjastokaistan ja Lukukeskuksen FB-sivulle.

Lavarunoutta voi kokea Lukuviikolla myös nuorten omassa virtuaalisessa Open Mic -tapahtumassa. Live-esitykset joka ilta klo 18 Instagram-kanavalla: @nuortenopenmic

Virtuaalisia kirjailijaesiintymisiä ja kirjavinkkejä

Seinäjoen kirjasto järjestää aikuisille suunnatun kirjavinkki-illan keskiviikkona 22.4. klo 17. Tilaisuudessa kirjavinkkari Hannele Halttunen suosittelee lukemista uusista kotimaisista ja käännetyistä romaaneista ja novelleista. Livelähetys on katsottavissa Lukukeskuksen Facebook-sivuilla sekä Kirjastokaistan ja Lukuviikon www-sivuilla.

Pe 24.4. klo 17:  Nuortenkirjailija Magdalena Hai esiintyy nuorten kirjallisuuslehti Lukufiiliksen Instagram-kanavalla perjantaina. Hai kertoo kirjoittamisestaan ja teoksistaan sekä vastailee osallistujien kysymyksiin. @lukufiilis

Pe 24.4. klo 19 Kiiltomadon IG live kritiikistä ja kirjavinkkejä! @ kiiltomatolehti

Lisäksi Lukukeskus jakaa eri toimijoiden ja henkilöiden kirjavinkkivideoita viikon aikana omissa some-kanavissaan ja järjestää virtuaalisia kirjailijaesiintymisiä mm. kouluille ja työväenopistoille.