Mun tarina – lavarunous ja spoken word äidinkielen opettamisen tukena

Kolmivuotisen hankkeen päätöstilaisuus Lukuviikolla 23.4.

Mun tarina luo uusia uskottavia polkuja nuorten kirjoittamisen, lukemisen ja itseilmaisun maailmaan ja tutkii niiden soveltamista kirjallisuuden ja kielen opetukseen. Hankkeessa tutkitaan lavarunouden ja spoken wordin hyödyntämistä opetuksessa ja lukemaan innostamisessa. Tavoitteenamme on löytää yhä useammalle nuorelle heitä kiinnostava portti kirjallisuuden maailmaan ja auttaa nuorta oivaltamaan omat kykynsä kirjallisessa ilmaisussa.

Lue Mun tarina -loppuraportti.

Koneen Säätiön mahdollistaman kolmivuotisen hankkeen tulokset esitellään Lukuviikolla 23.4. klo 14 virtuaalisessa päätöstapahtumassa. Esiintymässä hankkeen taiteelliset suunnittelijat Aura Nurmi ja Juho Kuusi.

Livelähetys katsottavissa Lukukeskuksen FB-sivuilla sekä Kirjastokaistan sivuilla.

Nuorten lavarunouden Open Mic -illat virtuaalisesti Lukuviikon jokaisena iltana klo 18 Instgram-kanavalla: @nuortenopenmic

 

Mun tarina -hanke vei kouluihin uusia, mielenkiintoisia ja innostavia opetusmetodeja sekä tutki uusien kirjallisuuslajien hyödyntämistä kouluympäristössä. Järjestämiemme työpajojen tehtävät on otettu kiinnostuksella vastaan sekä nuorten oppijoiden että opettajien keskuudessa.

Lukuviikon lavarunoustehtäviä

Vaikka oppitunnit on tehty ensisijaisesti lähiopetukseen, voi niitä muokkaamalla hyödyntää myös etäopetuksessa!

Mitä on lavarunous? Lyhyt johdatus lavarunouden ominaispiirteisiin– kannustamme tutustumaan koosteeseen oppituntivinkkien käytön yhteydessä
Oppituntivinkkejä alakoululaisille
Oppituntivinkkejä yläkoululaisille, lukioon ja ammattikouluihin

Kokeile innostavia kirjoitustehtäviä