Undervisningstipsen

kuva

Läsveckan 2018 erbjuder olika ingångar till din egen berättelse, hur du kan hitta den med hjälp av estradpoesi och spoken word. De här nya genrerna ger utrymme för ditt eget, fräscha initiativ. Undervisningstipsen kan tillämpas i flera olika stadier, på många olika sätt, som ordkonst eller när man övar sig att uppträda.

Tipsen är sammanställda av Aura Nurmi och Juho Kuusi. Nurmi är estradpoet och av de grundande medlemmarna i Helsinki Poetry Connection. Kuusi är estradpoet, rappare och yrkeshögskolpedagog. Han är finländsk dubbelmästare i estradpoesi (2012 och 2016).

Vad är estradpoesi? Kort introduktion till estradpoesi – vi uppmanar er att bekanta er med materialet när ni använder undervisningstipsen (pdf). 

Undervisningstips för lågstadier (pdf)

Undervisningstips för högstadier, gymnasier och yrkesskolor (pdf).

Ge gärna respons till undervisningstipsen! Hur använde ni dem, hade ni svårigheter med dem, hur fungerade de som stöd för undervisningen? Innehållet kommer att användas också i framtiden som en del av projektet Min berättelse. Respons kan skickas till adressen: asiakaspalvelu@lukukeskus.fi