Tietoa Lukuviikosta

Seuraava Lukuviikko järjestetään 17.– 23.4.2023

Lukuviikon teema vuonna 2023 on lukemisen monet muodot. Lukuviikolla nostamme esiin, miten erilaiset lukemisen tavat ja digitaaliset alustat muuttavat lukemistamme.

Lukuviikko on vuosittainen valtakunnallinen lukutaidon teemaviikko, joka tarjoaa tietoa ja sisältöjä lukutaidon ja lukemisen ajankohtaisista kysymyksistä. Lukuviikkoon voi osallistua ympäri Suomen mm. hyödyntämällä Lukuviikon materiaaleja, osallistumalla keskusteluun sosiaalisessa mediassa, nostamalla esiin lukutaitoa omasta näkökulmastaan, sekä järjestämällä erilaisia tapahtumia, tempauksia ja kirjailijavierailuja. Lukuviikon sisältöjä voi hyödyntää läpi koko vuoden lukutaitotyössä.

Lukuviikon aikana julkaistaan ajankohtaista tietoa lukutaitotilanteesta meillä ja maailmalla, tarjotaan näkökulmia kirjallisuuteen ja lukemiseen ja innostetaan kaikenikäiset kirjojen pariin.

Aikaisempien Lukuviikkojen oppituntivinkkejä eri-ikäisille on hyödynnettävissä Tehtäväpankissa.

Lukuviikkoa on juhlittu jo yli 40 vuotta. Perinne aloitettiin Lukusunnuntaina vuonna 1977.  Varsinaista Lukuviikkoa on vietetty vuodesta 1997. Lukuviikon järjestää Lukukeskus.

Ota yhteyttä: Stiina Klockars, stiina.klockars(at)lukukeskus.fi