Tietoa Lukuviikosta

Lukuviikko on vuosittainen valtakunnallinen lukutaidon teemaviikko

Lukuviikko on lukemisen ja lukutaidon teemaviikko. Lukuviikko nostaa esiin lukemisen ja lukutaidon merkityksen laajasti yhteiskunnassa ja yksilölle itselleen. Lukuviikon aikana julkaistaan ajankohtaista tietoa lukutaitotilanteesta meillä ja maailmalla, tarjotaan näkökulmia kirjallisuuteen ja lukemiseen ja innostetaan kaikenikäiset kirjojen pariin.

Lukuviikko 2022 järjestetään 4.—10.4.2022! Teemana on Lukemalla parempi maailma

Kansallista lukutaidon ja lukemisen teemaviikkoa vietetään otsikolla Lukemalla parempi maailma 4.—10.4.2022!

Lukutaito on kansalaistaito ja suomalaisen yhteiskunnan demokratian tae. Maailmanlaajuisesti tarkasteltuna lukutaito on monelle myös elintärkeä selviytymistaito ja lukeminen suuri etuoikeus. Siksi Lukuviikolla 2022 suuntaamme katseet maailman heikoimmassa asemassa oleviin.

Lukuviikko on valtakunnallinen lukutaidon teemaviikko, joka tarjoaa tietoa ja sisältö lukutaidon ja lukemisen ajankohtaisista kysymyksistä. Lukuviikkoon voi osallistua ympäri Suomen mm. hyödyntämällä Lukuviikon materiaaleja, osallistumalla keskusteluun sosiaalisessa mediassa, nostamalla esiin lukutaitoa omasta näkökulmastaan, sekä rjestämällä erilaisia tapahtumia, tempauksia ja kirjailijavierailuja. Lukuviikon sisältö voi hyödyntää läpi koko vuoden lukutaitotyössä.

Aikaisempien Lukuviikkojen oppituntivinkkejä eri-ikäisille on hyödynnettävissä Tehtäväpankissa.

Lukuviikkoa on juhlittu jo yli 40 vuotta, perinne aloitettiin Lukusunnuntaina vuonna 1977. Varsinaista Lukuviikkoa on vietetty vuodesta 1997.

 

Ota yhteyttä: Elisa Grönholm: elisa.gronholm@lukukeskus.fi, 0503319051